Afscheid van de Open Kring

Afscheid van de Open Kring

Blauwpaars2_banner

Na ruim 20 jaar als predikant verbonden te zijn geweest aan  de Protestantse Gemeente Zwolle heb ik besloten afscheid te nemen van de Open Kring. Dat is een emotionele beslissing.  Maar het gevoel dat daarin de boventoon voert is: het is MOOI en GOED geweest. Met nadruk op de woorden MOOI en GOED. Met veel plezier en energie heb ik samen met anderen gewerkt aan de opbouw van deze wijkgemeente. Vanuit het wijkcentrum het Anker, via de school de Zevensprong, nu in ons prachtige kerkgebouw.

De afgelopen 3 jaar heb ik mijn predikantschap van de Open Kring gecombineerd met dat van de Bron in Ijsselmuiden, wel wetende dat ik dit niet altijd zo zou gaan doen. Het zijn 3 volle en goede jaren geweest. Maar nu wil ik graag wat meer afstand en rust, tijd voor studie en wie weet op den duur een andere uitdaging. Met veel plezier blijf ik in IJsselmuiden, in de Bron, als predikant werkzaam.

Mijn verbondenheid met de Open Kring blijft maar het wordt ook echt anders. Ik zal gemeentelid zijn. De Open Kring gaat een nieuwe fase in, hoe het wordt weten we nog niet. Maar ik heb vertrouwen in de toekomst.  En er is gelukkig tijd om te verkennen hoe het kerk zijn in Zwolle-West verder gestalte kan krijgen.

Ik hoop van harte dat collega Margo Jonker ondersteuning zal krijgen bij haar werk voor de Open Kring. Er ligt teveel werk voor 1 parttime predikant.

Ik wil graag afscheid nemen op vier december aanstaande. Dat is de tweede zondag van de Advent. Ik wil graag in december afscheid nemen omdat deze periode in het kerkelijk jaar een tijd is van verwachting, hoop en vooruitzien!

Met hartelijke groet!

Ds Nelleke Beimers