Beroep Ds. Cor Baljeu uit Pijnacker

Beroep Ds. Cor Baljeu uit Pijnacker

Op vrijdag 29 juni 2018 heeft ds. Cor Baljeu de beroepsbrief vanuit De Open Kring ontvangen. Deze is aan hem persoonlijk in Pijnacker overhandigd door de voorzitter van onze wijkkerkenraad, Martijn Reinders. Vanaf het moment van ontvangst van het beroep heeft ds. Baljeu 3 weken de tijd om hierover te besluiten.

Op maandagavond 18 juni 2018 hebben gemeenteleden van De Open Kring ingestemd met het voorgenomen beroep van ds. Cor Baljeu. De Algemene Kerkenraad van de Prot. Gem. Zwolle en de wijkkerkenraad van De Open Kring hadden op 11 juni 2018 positief besloten over de kandidaatstelling van ds. Baljeu.

Ds. Baljeu is op dit moment predikant in Pijnacker, waar hij voorgaat in de Ontmoetingskerk.

De gemeenteavond werd heel goed bezocht en verliep in ontspannen sfeer. De beroepingscommissie deed verslag van de gevolgde procedure. Daarna stelde ds. Baljeu zich voor. Vervolgens kregen gemeenteleden de gelegenheid om vragen te stellen. Daar werd goed gebruik van gemaakt.

Nadat gemeenteleden met het voorgenomen beeroep hadden ingestemd, kon er onder het genot van een drankje persoonlijk worden kennisgemaakt met ds. Baljeu en zijn vrouw.

De wijkkerkenraad