Doe-het-Zelver vermaakt vrijwilligers Open Kring

Doe-het-Zelver vermaakt vrijwilligers Open Kring

Cabaretier Ruurd Walinga speelt vrijdagavond 8 oktober zijn avondvullende voorstelling De  Doe-het-zelver in de Open Kring. Het programma begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie, thee en wat lekkers.

Ruurd Walinga
(foto: David van der Schaaf)

De avond staat vooral in het teken om de vele vrijwilligers in de kerk te bedanken. De organisatie heeft besloten om hiervoor een christelijke cabaretier aan te trekken, zodat er gelachen kan worden en ondertussen ook nog een boodschap wordt gebracht.

De Doe-het-Zelver is een feestprogramma waarin klusjesman Douwe het familiebedrijf heeft verlaten om als zzp’er aan de slag te gaan. Douwe kan van alles maken. Dat gaat van plezier maken tot ruzie. Ook zorgen maken kan Douwe heel erg goed en hij zorgt er dan ook voor dat de hele zaal zich zorgen gaat maken.

Enkele stoere bouwvakkersverhalen passeren de revue, maar ook enkele ontroerende liedjes. Na de pauze/in de tweede helft krijgt het programma een opzienbarende wending en gaat de doorgeslagen timmerman op zoek naar de oprichter van zijn familiebedrijf. Uiteindelijk ontdekt hij waarom de beroemde zoon van de timmerman geen zoontje van de bakker was, maar uitgerekend van de timmerman. Na afloop is voor iedereen desgewenst een bijzonder cadeautje.

Het liedje ‘Je kan het niet alleen’ vormt de rode draad door het stuk. Het stuk legt bovendien heel grappig het evangelie uit. Douwe staat symbool voor de verloren zoon, die de kerk (familiebedrijf) de rug toekeert, maar jaren later toch weer terugkeert en zich dan gaat inzetten voor de kerk.

Meer informatie op: Www.waterinwijn.nl

Meld je voor 5 oktober aan

Het enige wat wij van u vragen is om u op te geven bij Anneke Lei, e-mailadres of telefonisch 038-2309082. In verband met de boodschappen liefst vóór 5 oktober. We mogen elkaar weer zien en ontmoeten. Tot 8 oktober.
Anneke Lei en Fred Ridderbos