Eierenverkoopactie Diaconie tijdens vastentijd

Eierenverkoopactie Diaconie tijdens vastentijd

Kansen voor jongeren in achterstandswijk in Beiroet

In Bourj Hammoud, een overbevolkte en arme wijk in Beiroet, zijn de problemen niet te overzien. Gebrek aan goed onderwijs,werkloosheid, armoede en geweld  ontnemen jongeren – Syrische vluchtelingen, maar ook Libanese jeugd,- elk perspectief op een betere toekomst. Jongerencentrum Manara in Beiroet vangt ieder jaar duizend kwetsbare tieners uit deze wijk op. Het centrum  voelt voor hen als een tweede thuis: ze krijgen huiswerkbegeleiding, een vaktraining, psychosociale hulp, of kunnen er terecht voor een partijtje tafelvoetbal of airhockey.  Deze veilige en liefdevolle plek, waar jongeren de ruimte krijgen leeftijdsgenoten te ontmoeten en even onbezorgd jong kunnen zijn , geeft hen een stevig steuntje in de rug op weg naar een toekomst.

Kerk in Aktie ondersteunt dit werelddiakonale project zoals dit werk in Beiroet voor kwetsbare jongeren.

Ook wij als gemeente willen dit project steunen door middel van een actie tijdens de vastentijd. Onze actie behelst de verkoop van duurzame (Heuvel) eieren. Daartoe kunt u via het mailadres van de diaconie diaconie@openkring.nl eieren bestellen (doos á 10 stuks) of vanaf zondag 6 maart in de kerk hiervoor inschrijven.

De prijs is €2,20 per doos of €4,00 per twee dozen.

Bestellen of inschrijven kan tot/met zondag 2 april

Op Zaterdag 16 april tussen 10.00 uur en 12.00 uur kunt u dan, de door u, bestelde eieren ophalen in de kerk. Kunt u, om wat voor reden dan ook, de eieren niet ophalen dan brengen wij ze bij u thuis.

Met Pasen, op 17 en 18 april, heeft u dan een lekker eitje bij het ontbijt.

Als uw diaconie willen wij deze actie van harte bij u aanbevelen!!

Diaconie Open Kring.