Uitslag fotowedstrijd “Uw koninkrijk kome”

Uitslag fotowedstrijd “Uw koninkrijk kome”

De jury heeft op 15 oktober een boeiende avond gehad met het beoordelen van de ingezonden foto’s. De foto’s en de bijbehorende teksten waren heel verschillend. In opzet, aanpak, kleuren enz. De jury spreekt de waardering over de deelnemers uit: “jullie laten iets van jezelf zien, je eigen verhaal met deze foto’s. Ze zullen zeker weer inspiratie zijn voor een goed gesprek. Het zoeken naar de verbinding met het thema “uw koninkrijk kome” hebben jullie op eigen wijze verbeeld”.
Op zondag 24 oktober 2021 werd in de kerkdienst de uitslag bekend gemaakt van de fotowedstrijd “Uw koninkrijk kome”. De jury bestond uit Bob Wieringa, Pieta van Twist en ondergetekende. Uit de 8 foto’s – zie website van de Open Kring – zijn 3 foto’s gekozen, waaruit de winnaar moest voortkomen. De foto van Niels Buitenhuis werd tot winnaar uitgeroepen. Uit het juryrapport: “De foto, waarin het licht en zijn aantrekkingskracht, pakkend naar voren komt! Geweldig hoe de kijker vanonder de wolken door het licht wordt geïmponeerd. Het schept verwachting, wat gaat er gebeuren, maar komt daardoor ook dichtbij in het nu”.

Niels Buitenhuis: “Wat ik zo mooi vind aan deze foto, is dat het licht van de zon zelfs de onderkant van de wolken verlicht. Voor mij symboliseert dit de toekomst als Jezus terug komt. Wij staan in het donker en zien het volmaakte Licht komen.”

Martijn Reinders overhandigde de prijs aan Niels Buitenhuis. Na de dienst konden de 3 genomineerde foto’s bekeken worden.

Hans van Eerbeek


Alle ingezonden foto’s zijn in een galerij op deze website gezet.