Kunstexpositie door gemeenteleden Zwolle-West

Kunstexpositie door gemeenteleden Zwolle-West
Moderne Calvariegroep – Upcycling
(Saskia Dankers)

Op zondag 31 oktober is het Bijbelzondag en er is een gezamenlijke dienst van de Open Kring en de Stinskerk in het gebouw van de Stinskerk. We organiseren die zondag een kunstexpositie met de Bijbel als inspiratiebron.

Voor wie?

Alle leden en vrienden van de Open Kring en de Stinskerk. U hoeft geen ervaring te hebben. Denk niet “maar dat kan ik niet”, het hoeft niet meteen museumwaardig te zijn. Probeer het gewoon en vooral: heb er plezier in.

Wat is de bedoeling?

Gemeenteleden kunnen een kunstwerk aanleveren gebaseerd op een Bijbelverhaal of Bijbelpassage of op de Bijbel als universele inspiratiebron. Helemaal mooi is het wanneer dit kunstwerk ook een maatschappelijke kant of een link naar de huidige tijd heeft, maar dat is geen vereiste. Het kan iets zijn dat u al hebt liggen, maar ook dat u naar aanleiding van dit bericht nog gaat maken, bijvoorbeeld gedichten, tekeningen, schilderijen, upcycling, beelden, enzovoort. U mag maximaal twee kunstwerken per persoon inleveren. Hierbij zorgt u zelf voor een begeleidend tekstje met uw naam, de eventuele titel van het kunstwerk en wanneer dat nodig is wat achtergrond informatie.

Leuk, hoe meld ik dit aan?

Om praktische redenen willen we vragen uw kunstwerken vooraf voor 22 oktober aan te melden bij Rosanne Hofman via het mailadres (wanneer mailen lastig is kan dit ook telefonisch op vrijdagen via tel. 06-28873665). Hierbij geeft u aan wat u aanlevert als dat mogelijk is graag met foto – en wat de afmetingen ongeveer zijn.

Hoe en waar te zien?

De kunstwerken kunnen op zondag 31 oktober worden bezichtigd tijdens het koffiedrinken na de dienst in de G. ten Kloosterzaal. Het is de bedoeling dat de expositie in de loop van de week verplaatst wordt naar de Open Kring, waar deze te bezichtigen is tijdens de koffieochtend (tussen 10.00 en 12.00 uur) op vrijdag 5 november en mogelijk ook nog op zondag 7 november. De aangemelde kunstwerken kunnen op zaterdagochtend 30 oktober tussen 10.30 en 12.00 uur in de G. ten Kloosterzaal worden neergezet door de kunstenaars.

We hopen dat u geïnspireerd bent om mee te doen!