Lichtjesavond (zaterdag) en Eeuwigheidszondag

Lichtjesavond (zaterdag) en Eeuwigheidszondag

22 november is Eeuwigheidszondag. Op deze zondag worden de namen genoemd van de gemeenteleden die in het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden. Het is gebruikelijk dat alle aanwezigen in de dienst de mogelijkheid hebben om een kaarsje aan te steken ter nagedachtenis aan hun dierbare. Door de huidige corona richtlijnen mogen er nu maar 30 personen aanwezig zijn in de dienst. Wij hebben de nabestaanden uitgenodigd van de twaalf mensen die herdacht worden. Met het aantal genodigden bereiken we het aantal aanwezigen dat is toegestaan. U kunt zich daarom helaas niet aanmelden voor de dienst.  

Om u toch de gelegenheid te geven om een kaarsje aan te steken, wordt er op zaterdagavond 21 november een lichtjesavond georganiseerd in de kerkzaal van de Open Kring. Tussen 19 en 21 uur bent u van harte welkom om een kaarsje aan te steken, een gebed op te schrijven, even in de kerk te gaan zitten of een gesprek aan te gaan. Vanzelfsprekend gebeurt dit op een verantwoorde wijze, wij verzoeken u daarom een mondkapje mee te nemen en deze tijdens het lopen in de kerkzaal op te zetten. Kinderen en hun ouders zijn ook van harte welkom. 

Luister hier naar Ad Geerling (hij zingt het lied onbegeleid), die het lied “Heer, zie ons huilen van gemis” inzong. Het is geschreven door Robert Roth, de muziek is van Peter Sneep.

De tekst met begeleiding met begeleiding kunt u hieronder zien.