Met de kinderen op weg naar Pasen

Met de kinderen op weg naar Pasen

Gezinsboekje Kind op zondag

‘Een teken van leven’ is het thema van de veertigdagentijd 2020. Wilt u thuis aandacht besteden aan dit thema? Dat kan met het gezinsboekje dat bij dit project is gemaakt.
Voor elke dag is er een nieuwe bladzijde met voorleesverhalen, activiteiten en tips. Elke week begint met een ‘oppepper’, dat is een activiteit waar je energie van krijgt. Ook is er elke week een aflevering van een doorgaand verhaal over postbode Koos, die op zoek gaat naar een held. Het boekje geeft ook tips om te besparen en soberder te leven. Op de zondag wordt steeds verteld waar het Bijbelverhaal van die week over gaat. De kinderen krijgen daarbij een ‘luistervraag’ mee voor in de kerk.

Op de webpagina van Kind op Zondag kunt u de liedjes uit het gezinsboekje beluisteren. Van elk liedje kunt u het audiobestand (MP3) en de bladmuziek (pdf) downloaden voor thuisgebruik.

Op weg naar Pasen- Vivente

In de komende twee weken leven we toe naar Pasen. Maar, op de scholen kan er nu niet samen over worden gesproken en gezongen, we kunnen niet naar de kerk op zondag om samen te bidden, vrienden te ontmoeten en te luisteren naar verhalen in de kinderkring.
Daarom heeft Vivente voor de komende twee weken korte stukjes voor u en uw kinderen verzameld. Deze stukjes zijn door herschreven door Arend Eilander, voorzitter college van bestuur Vivente (en schrijver van dagBoek!) vanuit een Bijbels dagboek voor kinderen wat hij heeft geschreven in 2004 en destijds uitgegeven is bij Callenbach (dagBoek!, bijbels dagboek voor kinderen). Bij elk stukje wordt ook een gedeelte uit de Bijbel genoemd, wat u samen met uw kinderen er bij kunt lezen.
Als handreiking om de komende twee weken met uw kinderen over te spreken en samen te lezen op weg naar Pasen. De eerste meditatie is aanstaande zondag, de laatste is eerste Paasdag.