Paaschallenge 2021 – “De Weg door Jeruzalem”

Paaschallenge 2021 – “De Weg door Jeruzalem”

Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen.

Coronaproof

De PaasChallenge is een coronaproof QR-codespel waarbij deelnemers in kleine groepjes afhankelijk van de actuele coronamaatregelen (of meerdere personen mits uit één huishouden) mee kunnen doen. Even weg van je beeldscherm, Pasen beleven op een fysieke en uitdagende manier.

Voor wie?

De PaasChallenge is speciaal geschikt voor jongeren in de leeftijd tussen 10 en 18 jaar. Maar natuurlijk kan iedereen meedoen als je een telefoon met QR-scanner en “oortjes” hebt. Je bent van harte uitgenodigd!

Het spel

De PaasChallenge is een QR-codespel waarbij de deelnemer een ‘tegenstander’ van Jezus is. De deelnemer weet echter niet welke rol hij heeft en moet dit aan het einde van de tocht raden. Tijdens het spel moet je proberen je rol zo goed mogelijk te spelen: waarom is de weg die Jezus gaat een probleem voor jou?

Als deelnemer worstel je met één van de vier problemen op het gebied van liefde, macht, vrijheid of spiritualiteit. Tijdens het spel ontdek je dat Jezus op al deze gebieden een andere weg gaat. En hij geeft je de mogelijkheid om te herstellen op het gebied waar je worstelt.

Met de QR-codes ontdekt de deelnemer steeds wat de opdracht is. Dit kan in de vorm van een filmpje zijn maar ook een tekst of audioboodschap.

Wil je meedoen?

Je kunt de PaasChallenge wandelen vanaf zondag 28 maart, Palmpasen, tot en met maandag 5 april, 2e Paasdag.
De route duurt ongeveer 1,5 uur en start bij de Open Kring.

Reserveer je startmoment via deze knop (deze leidt je naar een andere website):

Meenemen

Neem de volgende zaken mee:

  • smartphone met een volle batterij (+ eventueel een powerbank) en een internet abonnement.
  • op smartphone: QR Scanner app (bij een Iphone werkt dit via de camera)
  • een pen of potlood