Palmpaasstok versieren op vrijdag 23 maart

Palmpaasstok versieren op vrijdag 23 maart

Palmpaasstok

Vrijdag 23 maart (15.00 tot 17.00 uur) gaan we in de kerkhal van de Open kring weer palmpaasstokken versieren. Tijdens de Palmpasen dienst van zondag 25 maart kunnen de kinderen met deze stokken een optocht door de kerk lopen.

Op Palmzondag wordt in de kerken het verhaal gelezen hoe mensen langs de kant van de weg ook met palmtakken zwaaiden naar Jezus die Jeruzalem binnenreed op een ezeltje.

Palmpasenstok: Aan de Palmpasenstok kun je verschillende dingen zien: een kruis, dat verwijst naar Goede Vrijdag, wanneer we gedenken dat Jezus gekruisigd werd. Verder vaak een haantje: dat verwijst naar het verhaal dat Petrus door het kraaien van de haan er aan wordt herinnerd dat hij niet zo trouw geweest is aan Jezus als hij zelf gezegd had. Brood: vaak het haantje, dat doet denken aan het brood dat gebruikt wordt bij het avondmaal in de kerken op Witte Donderdag. En dan is de hele stok meestal vrolijk versierd: daarmee geven we aan het begin van de week al iets aan van de vreugde van Pasen.

Alle kinderen die het leuk vinden om een stok te komen versieren zijn van harte welkom. Wel vinden we het fijn als er een ouder, oma/ opa/ oppas mee komt om te helpen
Je moet wel zelf een kruis mee nemen dat je gaat versieren. Een broodhaantje krijg je van ons.
Alle andere spullen om de stok te versieren regelen wij ook.
Kosten voor het versieren van je palmpaasstok, inclusief broodhaantje, zijn € 2,00.

Dus alles op een rijtje:
Wat: Palmpaasstok maken in de kerk
Wanneer: Vrijdag 23 maart van 15.00-17.00
Wat neem je mee: Een kruis, € 2,00 voor de onkosten
en iemand die je kan helpen als het niet helemaal zelf lukt.
Opgeven: