Palmpaasstok versieren op vrijdagmiddag 12 april

Kom je ook? Op vrijdag 12 april (tussen 15.00 en 17.00 uur, vrije inloop) gaan we in de hal van de Open kring, aan de Hofstedestraat 1, weer palmpaasstokken versieren. Tijdens de Palmpasen dienst van zondag 14 april kunnen de kinderen met deze stokken een optocht door de kerk lopen. Ook mogen de kinderen op Palmzondag al om 09:10 uur in de kerk komen om een erehaag te vormen met hun palmpaasstokken voor de dienst.

Op Palmzondag wordt in de kerken het verhaal gelezen hoe mensen langs de kant van de weg ook met palmtakken zwaaiden naar Jezus die Jeruzalem binnenreed op een ezeltje.

Palmpasenstok: Aan de Palmpasenstok kun je verschillende dingen zien: een kruis, dat verwijst naar Goede Vrijdag, wanneer we gedenken dat Jezus gekruisigd werd. Verder vaak een haantje: dat verwijst naar het verhaal dat Petrus door het kraaien van de haan er aan wordt herinnerd dat hij niet zo trouw is geweest aan Jezus als hij zelf gezegd had. Brood: vaak het haantje, dat doet denken aan het brood dat gebruikt wordt bij het avondmaal in de kerken op Witte Donderdag. En dan is de hele stok meestal vrolijk versierd: daarmee geven we aan het begin van de week al iets aan van de vreugde van Pasen.

Alle kinderen die het leuk vinden om een stok te komen versieren zijn van harte welkom. Wel vinden we het fijn als er een ouder, oma/ opa/ oppas mee komt om te helpen.

Je moet wel zelf een kruis mee nemen dat je gaat versieren. Een broodhaantje krijg je van ons.

Alle andere spullen om de stok te versieren regelen wij ook.

Kosten voor het versieren van je palmpaasstok, inclusief broodhaantje, zijn € 2,00.

Dus alles op een rijtje:

Wat: Palmpaasstok versieren in de kerk

Wanneer: Vrijdag 12 april tussen 15.00-17.00 (vrije inloop)

Wat neem je mee: Een kruis, € 2,00 voor de onkosten en iemand die je kan helpen als het niet helemaal zelf lukt.

Opgeven:  

Namens de kinderkring Gerlinde en Helga.

Geplaatst in nieuws