Theaterversie ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’ naar Zwolle

Theaterversie ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’ naar Zwolle

Kees Posthumus, al jaren bekend als een sprankelend verhalenverteller, tevens theatermaker, treedt op woensdag10 mei op in de Oosterkerk in Zwolle (Bagijnesingel, nabij Turfmarkt). Hij brengt daar de voorstelling ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’, samen met multimuzikant Henk van Glabbeek. Aanvang 20.00 uur; toegang vrij (vrijwillige bijdrage).

In een afwisselende, vooral vrolijke voorstelling wordt met tal van verhalen en liedjes de schepping gevierd. Maar ook worden zorgen daarover gedeeld en is het vizier gericht op het bereiken van een duurzame toekomst.

Er klinken die avond verrassende nieuwe scheppingsverhalen en ook een groen-gelovige meezinger, er wordt live gekookt en er is zoiets als eco-fitness. Henk van Glabbeek omlijst dit alles met meditatieve oosterse muziek.

De voorstelling in de Oosterkerk is gebaseerd op het  boek ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’, dat Kees Posthumus eerder schreef. Hij deed dat in opdracht van GroeneKerken. Momenteel zijn in ons land daarbij meer dan 400 kerken aangesloten, ook meerdere kerken in Zwolle. En ook zijn er steeds meer groene synagogen en moskeeën. Niet zo gek, want wie gelooft dat de schepping een geschenk van God is, weet zich doorgaans geroepen daar ook goed voor te zorgen. Pleitbezorgers van duurzaamheid komen, zo is gebleken, uit verschillende geloofstradities.

De avond is een gezamenlijk initiatief van verschillende (Groene) Kerken in Zwolle:

Oosterkerk, Adventskerk, Open Kring, Sionskerk, Christelijke Gereformeerde Kerk Zwolle, Koningskerk, Dominicanenkerk, De Hoofdhof en Evangelisch-Lutherse Gemeente.

Je helpt door vooraf te melden dat je wilt komen: https://forms.gle/DbPZBvGcgDE34WmT7