Tocht naar Nijkleaster, een verslag

Tocht naar Nijkleaster, een verslag

Op de prachtige voorjaarsmiddag vertrokken we met tien mensen vanaf de Open Kring naar Jorwert, voor een bezoek aan Nijkleaster, een nieuw klooster in Jorwert, verbonden aan de plaatselijke Protestantse Kerk.
Een plaats voor stilte, bezinning en verbinding. Het mooie dorpje op het Friese Platteland. We vierden een middaggebed, waar we zongen in het Nederlands, Fries, Latijn en Frans. We spraken met elkaar om de verhalentafel. We wandelen door het land, we luisterden naar woorden over de schlepping, we hoorden de eerste kievit en grutto, we waren stil en we keken rond en werden gastvrij onthaald door mensen van ‘Nijkleaster’.

Als ik deze foto neem van het Skrivershuske in Jorwert rijdt een grote grijze Mercedes langs. Door het open raampje vraagt de bestuurder ‘Geert Mak’? In de veronderstelling dat hij het huisje van de schrijver van het boek ‘Hoe God verdween uit Jorwert’ bedoelt zeg ik ‘Ja’. “Ik ben uw boek aan het lezen!”, roept hij wegrijdend. Word ik ter plekke tot prominent schrijver bevorderd. Wat je niet allemaal in Jorwert kunt beleven.

 

Wandelen, luisteren, praten en bezinnen

 

Kerk in het midden van het dorp Jorwert.

 

De tijd leek even stil te staan in Nijkleaster, Door Tinka

 

Dit is een treffende verwoording van stilte, door Riet