Tot 20 januari alleen digitale diensten

Tot 20 januari alleen digitale diensten

Na aanleiding van de persconferentie van het kabinet en in lijn met het advies van de PKN hebben we besloten om tenminste tot 20 januari alleen digitale kerkdiensten te organiseren. Het is voorlopig niet mogelijk om fysiek een kerkdienst bij te wonen.
Mensen die samenkomen voor hun geloof of levensovertuiging zijn uitgezonderd van de maatregelen voor samenkomsten, maar wij vinden dit geen goed argument om open te blijven. “Blijf zoveel mogelijk thuis en maak gebruik van de mogelijkheid om kerkdiensten digitaal uit te zenden en mee te maken” is het advies van het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken, waar de Protestantse Kerk lid van is.
In de afgelopen tijd hadden we het gevoel dat we op een verantwoorde manier een kerkdienst konden organiseren, maar het is niet anders. We vinden dat we een verkeerd signaal richting de samenleving geven als we fysiek blijven samenkomen. Uiteraard vinden we het heel jammer dat we dit hebben moeten besluiten.
We blijven ons uiterste best doen om mooie en goede digitale diensten uit te zenden. We hopen dat we zo snel mogelijk weer op een verantwoorde manier samen kunnen komen.