Stille Week en Pasen, viert u mee?

Stille Week en Pasen, viert u mee?

Viert u deze week van bezinning en inkeer met ons mee? We hebben deze week digitale vieringen op:

  • Donderdag 9 april 2020, Witte donderdag, 19.30 uur, ds. Cor Baljeu;
  • Vrijdag 10 april, Goede Vrijdag, 19.30 uur, ds. Anne Zweers;
  • Zaterdag 11 april, Stille Zaterdag, 21.30 uur, ds. Cor Baljeu;
  • Zondag 12 april, Eerste Paasdag, 09.30 uur, ds. Cor Baljeu.

Tijdens de dienst op Witte donderdag 9 april wordt het verhaal van Exodus, de uittocht, wat ten grondslag ligt aan de Maaltijd van de Heer, op een creatieve en muzikale manier verbeeld.

Op Goede vrijdag 10 april neemt ds. Anne Zweers ons mee in een sobere dienst met indringende teksten.

Op Stille Zaterdag 11 april een tocht langs oude teksten, ingeleid door vragen van kinderen. De kinderen zijn er niet fysiek bij, maar stellen de vragen via een thuis opgenomen vlog, een filmpje. Zij stellen de vragen, de Schrift antwoordt. Op deze avond komt alles samen. Het loopt uit op Licht, doopwater en horen de namen van kinderen die het afgelopen jaar gedoopt zijn. We luisteren naar een indrukwekkend mooi gezongen gebed, in het Afrikaans, delen brood en drinken wijn en eindigen met de Lofpsalm, 150. Deze dienst begint om 21.30 uur!

Over de Maaltijd van de Heer in coronatijd
In dagblad Trouw en het Nederlands Dagblad zijn er discussies geweest over brood en wijn bij je tablet. Hier en daar werd daar op enigszins denigrerende toon over gesproken. Met organist, ambtsdrager en de technici vieren wij de Maaltijd van de Heer. Als u dat mooi vindt dit thuis mee te doen, doet u mee. Voelt het niet goed, doet u dat niet. Welke keuze u hierin ook maakt, het is een goede keuze. De Maaltijd van de Heer maakt ons tot verantwoorde mensen, die eigen keuzes maken. Eigenlijk hetzelfde als op de gebruikelijke manier, het gaan of blijven zitten is ook een keuze.
Een goede voorbereiding op Pasen, anders dan anders, maar wij vieren de opstanding! Daar is onze hoop op gericht.

Een hele Goede week!
Ds. Cor Baljeu